Yleistä tietoa

                              Hieman yleistä tietoa Sompasta

 

Sompa on AKT Os. 60:n kesänviettopaikka Merikarvian Köörtilässä.  Porista matkaa on n. 45 km. Osoite on Pooskerintie 136, Köörtilä.

Merenrannalla sijaitseva alue sopii mainiosti esim. vetouisteluharrastajille tukikohdaksi, suojaisalta lahdelta pääsee nopeasti avomerelle Munkholmaan tehdyn suntin kautta. Myös lahdella käy hauki ja ahven kiinni niin rannalta kuin veneestä käsin.  Veneensä trailerilla kuljettavien on mahdollisuus laskea veneensä veneenlaskupaikalta, joka sijaitsee n.400 m päässä Sompasta. Majoituessanne alueella, voi veneen pitää alueen rannassa maksutta. 

Alueella on 3 uutta kevytrakenteista mökkiä sekä 2 vanhempaa, jotka ovat kunnoltaan välttäviä. Mökeissä on jääkaappi sekä keittolevy, mutta ei juoksevaa vettä eikä pesuallasta. 

Päärakennuksessa on 8 huonetta, joista 2 on isompaa ns. perhehuonetta. Täällä on myös kaksi keittotilaa liesineen ja astianpesumahdollisuuksin, nämä tilat ovat kaikkien käytössä.  Myös yhteinen oleskelutila ja kaksi WC:tä sijaitsevat päärakennuksessa

Rannasta löytyy soutuveneitä jotka ovat maksutta asiakkaiden käytössä. Grillikatos löytyy rannan tuntumasta.                              

Nykyaikaisen käytännön mukaan kaikki alueen yhteiset tilat ovat savuttomia. Tupakointi on sallittu vain sille osoitetulla paikalla. Mökkien terasseilla on mahdollisuus tupakoida, kunhan pidetään huoli että savu ei kulkeudu sisätiloihin.

Lemmikkien kanssa on mahdollisuus majoittua vain vanhemmissa mökeissä sekä yhdessä uudessa.  Lemmikit on pidettävä alueella kytkettyinä.